Joulukalenterin 13. luukku

joulukalenteri13.jpg

Sulata pakastin. Nyt kun olet syönyt koko viikon pakastinta tyhjäksi, niin on hyvä aika vielä sulattaa se. Myönnetään että tarvitsen itse kyllä vielä useamman viikon pakastimen tyhjennysoperaatioon. Ei sen pakastimen tietenkään ihan tyhjä tarvitse olla, mutta mitä tyhjempi, niin sen parempi, kun ei ulkonakaan ole vielä(kään) kunnon pakkasta.

Testasin viime keväänä tässä postauksessa pakastimen sulattamisen vaikutusta sen sähkön kulutukseen ja sulattamattoman pakastimen sähkönkulutus oli 32 % suurempi kuin sulatetun pakastimen. Valitettavasti puoli vuotta pakastimen sulattamisen jälkeen ollaan lähes yhtä huonossa tilanteessa kuin ennen pakastimen sulattamista ja sulattaminen olisi taas paikallaan. Meidän pakastin siis näyttää vaativan sulatusta puolen vuoden välein.

2 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 13. luukku

  1. Itse odotan kovasti pakkasia, jotta sulatuksen voi tehdä kaikkein järkevimmin (ts. viedä mm. lukuisat marjalaatikot pakastimesta parvekkeelle sulatuksen ajaksi). En edes voisi syödä kaikkea pois ennen sulatusta, koska marjojen on tarkoitus riittää pitkälle kevääseen. 🙂

    Tykkää

    1. Pakkasia minäkin odottelin, mutta pitkään näytti siltä, ettei niitä ole tulossa, niin päätin aloittaa pakastimen tyhjentämisen, kun pakatin on ollut jo hetken sulatuksen tarpeessa. Nythän sää ja tulevan viikon ennuste näyttää jo paremmalta.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s