Joulukalenterin 7. luukku

joulukalenteri7.jpg

Tee pyykinpesukoneen joulupuhdistus. Nykyään suositellaan pyykinpesua matalissa lämpötiloissa energiatehokkuusmielessä. Toiset vastustavat ja toiset kannattavat. Itse kuulun enemmän jälkimmäisiin, mutta pesukone pitää silti pestä säännöllisesti 90 tai 95 asteen ohjelmalla. Itse olen tehnyt pesun noin joka toinen kuukausi. Vaikka tyhjän koneen peseminen noin kuumassa tuntuu tuhlaukselta, puhdistaa se pesukoneen pesuainejäämistä ja pidentää pesukoneen käyttöikää. Pesua voi tehostaa myös sitruunahapolla. Samalla kannattaa puhdistaa myös pesukoneen nukkasihti.

2 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 7. luukku

  1. Sinä jaksat tehdä puhdistuspesun tosi usein. 🙂 Itse pesen koneen tyhjillään 90 asteessa ehkä n. kerran vuodessa. Hyvin on onneksi toiminut kone jo kauan. Varmaan auttaa sekin, kun ei koskaan käytä huuhteluainetta, ja pesee tiettyjä (peti)vaatteita aina 60 asteessa. (Olen jostain lukenut, että pesuainejäämiä kertyy sitä enemmän, mitä useammin pesee pyykkiä matalissa lämpötiloissa.)

    Tykkää

    1. Muistan lukeneeni joskus jonkun suosituksen, että puhdistus olisi hyvä tehdä parin kuukauden välein. Varmaan kuitenkin pääasia, että puhdistuksen tekee edes joskus 🙂 Huuhteluainetta en myöskään käytä, mutta pesen juurikin pääasiassa matalissa lämpötiloissa.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s