Hyvän pyörän ei tarvitse maksaa maltaita

Pyöräilyviikkoteemalla jatketaan. Lauantaina silmiini osui Ylen sivuilla artikkeli, jossa kerrottiin, että halpa pyörä on huono sijoitus, mutta olen eri mieltä. Ostin oman 300 euron Nopsani vuonna 2007 ja sillä on ajettu monet koulu- ja työmatkat ja tehty pidempiäkin reissuja Ahvenanmaalle ja Hankoon.

Olen usein kuullut ettei kunnon pyörässä ole jalkajarruja ja vaihteitakin tulisi olla 21. Haluan ehdottomasti että pyörässäni on käsijarrun lisäksi jalkajarru. Kai niihin käsijarruihinkin tottuisi, mutta kun on koko ikänsä ajanut pyörällä, jossa on jalkajarru, niin taaksepäin pyörivät polkimet tuntuvat pelottavilta. Vaihteissakin seitsemän on riittänyt minulle mainiosti, kolmellakin ehkä pärjäisin. Omasta mielestäni pyörän tärkein ominaisuus on oikea koko. Pyöräilyinto loppuu aika nopeasti, jos ei yletä kunnolla polkimille tai polvet osuvat leukaan.

Käytettyjä pyöriä saa sadan euron molemmin puolin. Kunnostusta vaativan pyörän voi löytää hyvinkin edullisesti. Uudenkin pyörän saa muutamalla satasella. Koulujen päättyessä näin keväällä on hyvä sauma löytää edullinen käytetty pyörä kun vaihto-opiskelijat palaavat kotimaihinsa. Toinen keino säästää pyörän hankinnassa on odottaminen syksyyn, jolloin polkupyöriä saa usein hyvillä alennuksilla.

Edullisessa pyörässä on myös se etu, ettei sen joutumista varastetuksi tarvitse huolehtia niin paljon. Tottakai pyörän katoaminen harmittaisi, mutta itse en jaksaisi kantaa pyörää ulos joka päivä täyteen ahdetusta pyörävarastosta, vaan minulle on tärkeää, että voin säilyttää sitä ulkona helposti saatavilla.

Tänään vietettiin Pyörällä töihin -päivää ja huomenna puolestaan Pyörällä kouluun -päivää. Osallistuitko tai osallistutko jompaan kumpaan?

2 kommenttia artikkeliin ”Hyvän pyörän ei tarvitse maksaa maltaita

  1. Työmatkapyöräilyä vuodenajasta riippumatta harjoittavana yhdyn täysin mielipiteeseesi – ei korkea hinta ole korkean laadun tae pyöräasioissa. Oma urhooliinen Tunturini, jonka aikoinaan tarjouksesta pilkkahintaan ostin, on palvellut moitteetta jo viitisen vuotta.

    Blogisi on varsin mielekästä luettavaa, ja käsittelet tärkeitä teemoja!

    Tykkää

    1. Kiva että sinullakin on hyviä kokemuksia edullisemmista pyöristä ja nostan kyllä hattua ympärivuotiselle pyöräilijälle! Itsekin aina suunnittelen pyöräileväni talvellakin, mutta jossain vaiheessa bussi alkaa houkuttaa enemmän.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s