Ekovinkit vappuun

Tässä muutama vinkki miten viettää päästöttömämpää vappua:

  • Älä osta turhaa krääsää. Jos jotain vappukoristetta on saatava, niin pysyttele kohtuudessa, vähän serpenttiiniä ja muutama ilmapallo ja laita ne käytön jälkeen roskiin, älä heitä luontoon. Foliopallon voi käyttää kesällä linnunpelättimenä, jos omistaa kasvimaan tai marjapensaita.
  • Vappupiknikille pakkaa mukaan kauden kasviksia. Vinkkejä esim. Satokausikalenterista tai Kausiruokaa herkuttelijoille ja ilmastonystäville -kirjasta. Jo hintoja seuraamalla pääsee aika hyvin kärryille siitä mitkä kasvikset ovat vähäpäästöisimpiä eli niitä ei ole kasvatettu kasvihuoneessa tai tuotu lentokoneella. Parsa on hyvä esimerkki; vielä viime viikolla nippu Perusta lentokoneella tuotua parsaa maksoi yli kuusi euroa ja nyt espanjalaista parsaa saa alle kolmella eurolla. Parsa ei tosin säily kovin pitkään, joten en ole varma, miten parsa Espanjasta Suomeen kuljetetaan, mutta ainakin matka on lyhyempi.
  • Jos sinulla on sopivat kestoastiat, niin pakkaa ne mukaan piknikille, mutta jos joudut ostamaan astiat, niin kannattaa valita kertakäyttöiset. Jos aiot heittää astiat luontoon valitse biohajoavat. Jos aiot laittaa ne sekajätteeseen valitse ei-biohajoavat. Vie pullot ja tölkit keräykseen.
  • Älä osta vapuksi liikaa ruokaa ja jos ostit jo niin laita ylijäävät ajoissa pakkaseen ja syö ensi viikolla loput. Kutsu viikonloppuna vieraita syömään, jos ruokaa on liikaa.
  • Liiku vapun rientoihin julkisilla, kävellen tai pyörällä. Viimeisintä en suosittele, jos aiot olla kovin humalassa.
balloon-376528_1280
kuva: pixabay.com

Itse aion viettää vappua Helsingissä; ohjelmassa Mantan lakitus tänään ja huomenna toivottavasti Ullanlinnan vappupiknik, jos sää sallii. Hauskaa vappua!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s